14 Ocak 2014

Okumakta Olduğunuz Blog Güncelleniyor

 

Okumakta olduğunuz blogun yazılım güncellemesinin yapılması gerekmektedir. Onaylıyorsanız lütfen devam ediniz. Onaylamıyorsanız, niye onaylamıyorsun ayıptır sorması? Aşk olsun yani! Boşuna mı konuşuyoruz burada alooo...

Şöyle bir göz ucuyla baktım da bloga. Blogtaki penguyla şuan ki pengu arasında uçurum var yahu. Bir güncelleme yapmak lazım. Nereden başlasam acaba anlatmaya. En iyisi özet geçmek sonra yavaş yavaş anlatmak olayları en uzunundan. O zamansa güncelleme başladı; 

%1 

Ben mezun oldum :) . 2012 Haziran’ında, olması gerekenden bir sene geç, mezun olabildim sonunda. Çakma mezuniyetimi 2011 yılında yaptım. Bir sene uzatmak bana çok koydu ama bir yandan da kazandığım arkadaşlıklara bakınca (Çileğimle pekişen kardeşliğim gibi) iyi de oldu dedim. Diplomamı temmuzda aldım. O kadar beklememin tek sebebi de mezun olmamı “Yapabilirsin Pengu!” cesaretlendirmeleri ile başaran süpermenin o vakit uygun olmasıydı. En iyisi ben bu mezuniyet olayını anlatayım size uzun uzun bir ara, olmayacak böyle ;). 

% 27

Yüksek lisans yapma hayalim vardı. Yüksek yanında da part time işe gireyim. İş hayatına atılmış olayım diye düşündüm. Başka bir şey dileseymişim olurmuş dediğiniz anlar vardır ya işte öyle bir andı bu düşünce kafamdan geçtiğinde. Başvurduğum yerlerden dönüş olmadı ama Secret Cv’den IKEA cv’ime ulaşmış ve beni aramıştı. Ve macera böyle başladı. Bunu burda anlatsam o anılara ayıp olur o yüzden uzun hikaye kısmına bırakıyorum bunu da. Özetle yüksek lisans hayali suya düşerken hiç planlamadığım bir part time macerası içine düştüm IKEA’da. Bu maratonum bir sene sürdü. Ağustos 2012’den 2013’e. 

% 63

Ağustosta işten kaçarcasına çıktım. Amacım on beş gün dinlenip sonra yeni bir işe ama kendi mesleğimle alakalı bir işe girmekti. Evdeki hesap çarşıya uymadı. On beş günün sonunda evde oturmaktan canım sıkılmaya başlamıştı ama hala bir iş bulamamıştım. Şimdi bakıyorum da üç ay işsiz kalmışım ama bana bir buçuk sene gibi geldi. Uzun zamandır iş arayan arkadaşlarımı düşününce akıl sağlıklarını az derecede bozmalarına hayran kaldım. Çünkü belli etmemeye çalışsam da ben bu sürede evde delirdim. Hele bir de komedi gibi iş arama maceram vardı ki anlatacak çok malzeme birikti. Hemi de gülme garantili. 

% 47 

Aralık ayında ise neredeyse bir gün gibi kısa sürede iş sahibi oldum. Emin olamadım işe başlayana kadar, şaka gibiydi resmen. Özellikle bu işin denemek istediğim analistlik üzerine olması ayrı bir güzelleştiriyordu olayı. Şimdi ikinci ayımda olduğum bir işim var. Hoş bir yer. Bunu da anlatacağım elbet :). 
 
% 90

Hayatımın en önemli gelişmesini de 13 ay 2 gündür falan yaşıyorum herhalde. Tam gün bazında 367 gün oluyor J. Hayat kelimesinin anlamı her şey demekse yani bütün duyguları kapsıyorsa hayatım diyebilirim. Çünkü dolu dizginliği de yaşıyorum tedirginliği de. Ve hayat denen olgunun getirdiği amaç bunda da var. 3 temelim; yalan söylememek, üşenmemek-ertelememek-vazgeçmemek, zayıflamak. Çok Fransız kaldın değil mi? En iyisi ben sana bir ara yolunda kutup ayısı olan süpermenimi anlatayım :). 
 
% 99.9999...

Ve bir sürü dip notum var yaşadıklarıma dahil. Kısacası güncelleme böyle devam eder. Özetle kafanı karıştırıp ilgini çekebildiysem görevim başarıyla tamamlanmıştır. 

O vakit doksanların çocukları iyi bilir; “Beni özleyin anacığım bay..”
 

Aç Kapıyı Bezirgan Başı Ben Geldim!



Hu hu! Kimse var mı acaba burada? 

Ben geldim de... 

Son yazdığım posta bakınca sanki bir senedir yokmuşum gibi dursa da çok uzundur ayrı kaldık birbirimizden. Sen özledin mi bilemiyorum ama benim hasretim, burun deliklerimden fırlayacak noktaya geldi.

Beynimden geçenleri kelimelere döküp konuşabilen bir insanken, ki bunu gevezelik seviyesinde yapabilirken, ruhumdan geçenleri yazmadan anlatamıyorum işte. Bunca zamanda o kadar şey birikti ki... Aslında kendime şaşıyorum. Nasıl taşıyabildim? Ya hakikaten güçleniyorum ya da eskiden ne kadar güçlü olduğumu bilmiyordum. 

Yine de bir an geliyor; bazen çok mutsuzken bazen de çok mutlu. İşte o çokluğun dolup dolup taştığı o an buraya dönmem gerektiğini anlıyorum. Buradan yoksun olmuyor. Sensiz edilen muhabbetler yavan kalıyor. Dertleşmeler su serpilmeleriyle bitmiyor, paylaşımların değeri olmuyor. Bir şeyler var diyorum ama tam anlamıyla hissedemiyorum. 

İşte bu yüzden tilki gibi döndüm dolaştım yine sana geldim. Peki sen hala burada mısın? 

Ben çayı demliyorum o vakit...

Dikkat Kuzey Kutbu

İzleyiciler

Etiketler

14 şubat (1) 23 Nisan (1) 25 yaş (3) 29 Temmuz (1) 41AT (1) 5 Kasım (1) 500ES (1) 90's (1) adap (1) amiral battı (1) analiz (3) anlamak (1) Arzu (3) aşk (7) aynı (1) ayrılık (2) ayrımcılık (1) bachata (1) banka (1) başkent (1) beğenmek (1) beyaz (1) bilmece (1) bir sevgi istiyorum (1) bovling (1) Bülent Ortaçgil (3) Cahit Arf (1) ceviz cafe (1) Cihan Demirci (1) çay (1) Çingene Kızı (1) çizgi film (1) çocukluk (8) çorap (1) dans (1) Davutpaşa (1) değişim (1) deli gömleği ütü istemez (1) demirdöküm (1) Devekuşu Kabare (1) dilek (1) Dilime Dolandı (2) DİR (20) Disko Kralı (1) doğum (1) doğumgünü (2) Don Kişot (1) dost (4) dövme (1) düğün (1) dün akşam (1) eller (1) emek sineması (2) Emel Sayın (1) engelli (1) ergenlik (1) Erhan (1) esas kız (1) Eskişehir (1) evlilik (3) Eylül Akşamı (2) Fenerbahçe (1) festival (4) fikir (1) film (6) filmekimi (2) Finansbank (1) Freddy Krueger (1) futbol (1) gala (2) GAMYAD (1) ganyan (1) Gaziantep (1) Gaziantep Kalesi (1) gemi (1) gezi (2) göçmen (1) guiness (1) gülümseme (1) güncelleme (1) günlük (2) haber (1) hakkında (1) Hakkında Değil Kendisiyle Konuş (1) hayatım (4) Haydarpaşa (1) Hayvanat Bahçesi (1) hesap (1) hoşgeldin (2) huzur (1) IKEA (1) İkitelli (1) istanbul (1) istemek (1) (1) iş hayatı (1) İzmir (2) kaçmak (1) kader (1) Kahramanlar Müzesi (1) kahve (2) kampanya (1) kan (1) kan kanseri (1) kapak (1) kapı (1) kaybetmek (1) kedi (1) kırgınlık (1) kısa kısa (2) kitap (1) klip (2) koltuk (1) konser (1) korku (2) korku filmi (1) kuaför (1) kurbağa (1) kutlama (1) kuzen (1) kültür (1) leylek (1) madde (3) Mars Heykeli (1) masal (1) matematik (5) melez (1) mezun (1) mezuniyet (1) mim (1) minibüs (1) nar (1) nargile (1) nil (1) Okan Bayülgen (1) oryantasyon (1) Oya-Bora (1) oyuncak (1) önyargı (1) örtü (1) özlem (1) pasta (1) patikli penguen (1) pazar (1) pi (1) platonik (1) poster (1) saçma (1) sansür (1) sarı kağıt (1) savaş (1) Secret Cv (1) sevgi (2) siyah (1) soba (1) soğan (1) sorgulama (1) staj (1) stres (1) süpermen (2) şarkı (6) şataraban (1) şerefsiz (1) şımarıklık (2) şiir (3) Şirinler (1) şizofren (1) takım (1) Taksim (1) tango (1) tanımak (2) tanıtım (3) tanrı (1) taslak (1) taşlıtarla (1) teleşli apt (1) terlemek (1) tesadüf (1) tesbih (1) trombosit (1) unutmak (1) V for Vendetta (1) yabancı (1) yağmur (1) yangın (1) yapma (1) yardım (1) yasak (1) yaşayan kütüphane (2) yemek (1) Yeni türkü (1) yeni yıl (1) yeşilçam (2) Yıldız Teknik (6) Yıldıztog (4) yıldönümü (1) yolculuk (1) yumak (1) yumurta (2) yüksek lisans (1) Zeki Müren (1) Zeugma Müzesi (1)

Sobe!

Takvim İnsanları